Predsjednik GO HDZ-a Grada Ogulina i predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Ogulina Tomislav Lipošćak uputio je dopis prema gradonačelniku Domitroviću s nekoliko zahtjeva za razmatranje. Od obustave plaćanja naknade za vrtić do oslobađanja plaćanja komunalne naknade. Dopis prenosimo u cijelosti:

Poštovani!


Pozivamo gradonačelnika Grada Ogulina i Upravno vijeće dječjeg vrtića ”Bistrac” Ogulin da razmotre mogućnost obustave naplate naknade za vrtić zbog novonastale situacije i u vidu pomoći roditeljima, a sukladno mogućnostima i već postojećoj praksi nekih drugih jedinica lokalne samouprave.

Također, predlažemo gradonačelniku da radi pomoći gospodarstvu Grada Ogulina poduzme sljedeće mjere:

zakupnine za poslovni prostor u vlasništvu grada – oslobađanje plaćanja 3 mjeseca s mogućnošću produženja,

naknade za korištenje javnih površina – oslobađanje plaćanja 3 mjeseca s mogućnošću produženja,

komunalna naknada (osim banaka, osiguravajućih društava, kladionica i igara na sreću, trgovačkih centara i telekomunikacijskih kuća) – sve ostale gospodarstvenike osloboditi za ožujak.

Poduzimanje ovih mjera treba shvatiti kao trenutnu mjeru, a o svim ostalima potrebna je dodatna rasprava i šira suradnja, uzimajući u obzir i situacije koje još ne možemo predvidjeti.

U nadi da ćemo u ovoj situaciji iznaći mogućnost da se i kao druge jedinice lokalne samouprave pridružimo mjerama s državne razine i dodatno olakšamo našim sugrađanima ovu situaciju, srdačno Vas pozdravljam.

S poštovanjem,
Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Tomislav Lipošćak, dipl.ing.

Podsjećamo, i predsjednik ogulinskog DSS-a Siniša Ljubojević apelirao je na pomoć ogulinskim gospodarstvenicima (poveznica), ali je Domitrović njegove zahtjeve nazvao neozbiljnim i smiješnim.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime