traktor

Zaprimili smo brojne upite poljoprivrednika vezane uz trenutnu situaciju s koronavirusom i radove u polju. Nakon uvođenja dodatnih mjera sprječavanja zaraze koronavirusom brojni se čitatelji pitaju smiju li uopće ići u polje?

Prema riječima zamjenika predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore Mate Brlošića, prioritetne djelatnosti, a poljoprivreda tu spada, uz poštivanje restrikcija moraju se odvijati.

Kako pojašnjava, stav je HPK da se prioritetne djelatnosti, a poljoprivreda tu spada, uz poštivanje restrikcija moraju odvijati. “Hranidba stoke, obrada poljoprivrednog zemljišta, popravak strojeva, nabava rezervnih dijelova, općenito proizvodnja hrane mora funkcionirati. Ne može se dogoditi da netko ne može ući u polje. Većinom su površine u mjestu prebivališta, a čovjek je sam u traktoru. Ako je i više radnika u polju, poštivati razmak. Proizvodnja mora teći. Pšenica neće sama niknuti, povrće treba posijati, posaditi”, naglašava Brlošić. 

Kako dodaje, u Komori su itekako nezadovoljni zatvaranjem tržnica te su zatražili njihovo hitno otvaranje. 

Budući da se situacija mijenja iz sata u sat, Portal Ogulin.eu nastojat će vas obavještavati o daljnjim promjenama i novostima!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime