Iako smo već pisali o ovome, nakon brojnih upita građana o izdavanju propusnica za ulazak i izlazak s mjesta prebivališta ili stalnog boravišta, prenosimo još jednom odluku Stožera civilne zaštite RH u kojoj je definirano da su to odgovorne osobe u pravnoj osobi, liječnici opće medicine ili nadležni stožeri civilne zaštite.

Odgovorne osobe u pravnoj osobi izdaju propusnice u slučaju: 1. prometa i kretanja nužnog za opskrbu navedenih područja; 2. dnevnih migracija zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe; 3. izvješćivanje javnosti; 4. putovanja na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće; 5. žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19

Izabrani liječnici obiteljske medicine izdaju propusnice u slučaju stanovnika koji zahtjevaju hitnu medicinsku skrb.

Nadležni stožeri civilne zaštite izdaju propusnice u slučaju vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Cijela Odluka dostupna je na poveznici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime