Stožer CZ logo

Županijski stožer CZ Karlovačke županije dostavio nam je priopćenje za medije.

Priopćenje prenosimo u cijelosti

Priopćenje za medije

U Karlovačkoj županiji od početka zaraze koronavirusom oboljele su 22 osobe. Na žalost, jedna osoba je preminula, stoga je trenutno 21 osoba kod koje je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom. Od jučerašnjeg izvješća nemamo novih potvrda o zaraženim osobama.

U OB Karlovac hospitalizirano je 11 osoba, 8 ih je na kućnom liječenju te su 2 osobe u  Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Ukupno je testirano 189 osoba. Statistički po gradovima Karlovačke županije, situacija je sljedeća: 3 oboljele u Ogulinu, 1 Duga Resa, 1 Ozalj, 16 Karlovac.

Objašnjenje oboljele osobe za grad Ozalj – osoba je od početka oboljenja bila na liječenju u OB Karlovac, a tek se naknadno utvrdilo da ima prebivalište u Ozlju, zato je do sada pribrajana gradu Karlovcu.

U Karlovačku županiju danas stiže oprema za zdravstvene ustanove, a to je tek jedna u nizu pošiljaka koje će stizati. Za Karlovačku županiju je izdvojeno: 43 000 kirurških maski, 7650 maski FFP2, 1290 zaštitnih ogrtača, 520 zaštitnih naočala.

Stožer CZ Karlovačke županije zajedno sa nadležnim službama nastavlja i u ovom tjednu provođenje inspekcijskog nadzora tvrtki na području Karlovačke županije.

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Stožer CZ Karlovačke županije i dalje je u stalnom kontaktu te će o svim informacijama izvještavati javnost.

 Načelnik Stožera CZ Karlovačke županije

                                                                                                                                          Josip Ribar

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime