Danas je u Zagreb iz Šangaja sletio zrakoplov tvrtke China Eastern Airlines kojim je stiglo 12,5 tona medicinske opreme potrebne za borbu protiv virusa COVID-19.

Ujedno, sinoćnjim dolaskom 10 tona zaštitne opreme letom iz Šangaja u Frankfurt, Vlada Republike Hrvatske je osigurala preko 20 tona zaštitnih maski, zaštitnih odijela i zaštitnih naočala. Oprema će iz Frankfurta danas biti prevezena u Hrvatsku.

„Donacije su uvijek dobre i čin su milosrđa i dobrote, no ovo nije sve donacija. U okviru naših aktivnosti moramo obnavljati robne rezerve, pa smo nastojali osigurati tržište zaštitne opreme i predsjednik Vlade Andrej Plenković izravno je sudjelovao u ovom”, naglasio je ministar zdravstva Vili Beroš, dodavši kako se putem stranice koronavirus.hr također može donirati i opremu i novac. 

Kazao je da u suradnji s njemačkim vlastima na putu za Hrvatsku je još 10 tona zaštitne opreme, koja stiže kamionima. ”U prvom ćemo redu opskrbiti zdravstveni sustav i službe koje su izravno u borbi s ovom epidemijom, a ako ostane još opreme one će u slobodnu prodaju građanima”, kazao je Beroš.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime