3

U natječaju za Najčitateljskiji kutić sudjelovali su vrtići i osnovne škole s područja cijele Hrvatske koji su uložili mnogo truda i mašte da osmisle kutak u svom prostoru u kojem će provoditi svoje slobodno vrijeme, čitajući knjige i međusobno se družeći. Prvo mjesto osvojio je 3.b razred Prve osnovne škole iz Ogulina!

Bio je to povod razgovora s učiteljicom 3.b razreda Prve osnovne škole Ogulin, Slavicom Tripalo, kako bismo joj čestitali na osvojenom prvom mjestu na natječaju za Najčitateljskiji kutić i kako bi nam nešto više rekla o ideji prijave na natječaj. Kako kaže, za isto su zapravo najviše zaslužni učenici 3.b – “Bitići” i njihovi roditelji.

Njezina motivacija je od samog početka bila, ona prava učiteljska, usaditi čitateljski duh među svoje učenike. Učenici od prvog razreda aktivno sudjeluju u prikupljanju slikovnica, knjiga te novčanih sredstava za iste, a postupno se razvila i ideja o čitateljskom kutku. U uređivanju kutka sudjelovali su roditelji učenika koji su izdvojili svoje vrijeme i svatko na svoj način pridonijeli uređenju istog. Malo po malo stvorila se jedna poticajna atmosfera u kojoj učenici čitaju, kreativno se izražavaju i uz knjigu odmaraju. Jedna ideja povlaču drugu pa su tako učenici postali vjerni čitatelji Prvog izbora putem kojeg su također osvajali nagrade. Zatim se prijavljuju na natječaj za Najčitateljskiji kutić u kojem su sudjelovali vrtići i osnovne škole s područja cijele Hrvatske koji su uložili mnogo truda i mašte da osmisle kutak u svom prostoru u kojem će provoditi svoje slobodno vrijeme, čitajući knjige i međusobno se družeći. Odluku o najboljem čitateljskom kutiću donio je tim Naša mala knjižnica pred kojim je bio vrlo težak zadatak obzirom na kvalitetno osmišljene i izrađene čitateljske kutiće. No 3.b osvaja sigurno prvo mjesto. „Ja nemam ništa od toga, najvažnija mi je sreća i zadovoljstvo djece i roditelja.“ kazala nam je učiteljica Tripalo, a mi im još jednom čestitamo i želimo puno uspjeha u daljnjem radu, čitanju i stvaranju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime