Predsjednik ogulinskog HDZ-a Tomislav Lipošćak reagirao je na jučerašnje izjave zamjenika gradonačelnika Daniela Vukelje koji je najavio niz antirecesijskih mjera. Kad je gotovo identične mjere predlagao ogulinski HDZ pred više od dva tjedna, gradonačelnik Domitrović u nekoliko ih je navrata nazvao smiješnima i neozbiljnima. Tko je sada neozbiljan i smiješan, pita se Lipošćak. O prijedlogu ogulinskog HDZ-a pisali smo 19.3.2020. godine i članak možete pročitati ovdje, a današnje priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Poštovani!

Kada je HDZ predložio poduzimanje hitnih mjera pred više od dva tjedna (19.3.2020.), gradonačelnik Domitrović ih je nazvao smiješnima i neozbiljnima. Sada, kada iste mjere dolaze kao prijedlog aktualne SDP-ove vlasti naziva ih „antirecesijskim“. Vrlo je dobro pitanje tko je sada neozbiljan i smiješan?

Podsjetimo, 19. ožujka 2020. ispred Kluba vijećnika HDZ-a predloženo je poduzimanje hitnih mjera zbog novonastale situacije s korona virusom.

Tada je predloženo:

  1. Razmatranje mogućnosti obustave naplate naknade za vrtić zbog novonastale situacije i u vidu pomoći roditeljima
  2. Oslobađanje plaćanja zakupnina za poslovne prostore u vlasništvu grada na 3 mjeseca s mogućnošću produženja
  3. Oslobađanje plaćanja naknade za korištenje javnih površina na 3 mjeseca s mogućnošću produženja
  4. Oslobađanje plaćanja komunalne naknade za gospodarstvenike

Također, tada smo naglasili kako poduzimanje ovih mjera treba shvatiti kao trenutnu mjeru, a o svim ostalima potrebna je dodatna rasprava i šira suradnja, uzimajući u obzir i situacije koje još ne možemo predvidjeti.

Kako je vidljivo iz jučerašnjeg istupa zamjenika gradonačelnika Daniela Vukelje, svi ovi prijedlozi ipak su uvaženi. Jedino nije jasno kako aktualnoj SDP-ovoj vlasti i gradonačelniku Domitroviću više nisu smiješni i neozbiljni – kao kada ih je HDZ predlagao, nego ih sada nazivaju „antirecesijskim“. Također, mjere dolaze više od dva tjedna nakon HDZ-ovog prijedloga.

Zbog ozbiljnosti situacije do sada nismo reagirali na ovakve istupe gradonačelnika Domitrovića, međutim ovakvom politikanstvu uistinu nema mjesta u ovakvim situacijama. Nadamo se da će se dobri prijedlozi uvažavati bez obzira na to tko ih predlaže i da se ubuduće zbog toga neće gubiti dragocjeno vrijeme.”

Predsjednik GO HDZ-a Grada Ogulina Tomislav Lipošćak

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime