aladrović 1

U Banskim dvorima održan je jučer sastanak predstavnika Vlade, poslodavaca i sindikata. Gostujući u Dnevniku HRT-a, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović rekao je da su se tom prilikom dotakli svih mjera kojima se žele očuvati radna mjesta i rasteretiti poduzetnike, te učiniti našu ekonomiju konkurentnijom.

Ministar Aladrović rekao je kako se za potpore do sada prijavilo 94.000 poslodavaca, za oko 550.000 zaposlenika, te da je jedan dio potpora već isplaćen, a do 15.4. trebale bi se isplatiti sve potpore za ožujak – ukupno 1,7 milijardi kuna.

Istaknuo je da mirovine i socijalne naknade nisu upitne, te da su one zadnja linija obrane.

Dodao je i da se neće pristati na zahtjev za povećanjem minimalne plaće jer smatraju da za to nema osnove. 

”Ova mjera koja se dotiče 4.000 kuna namijenjena je očuvanju radnih mjesta, namijenjena je poslodavcima i zaposlenicima i jasno su raspisani kriteriji. Za ovo povećanje u ovom trenutku kada smo u složenoj ekonomskoj situaciji nema mogućnosti ni potrebe”, rekao je ministar Aladrović.

Što se tiče smanjenja plaća, na današnjem sastanku toga se nisu eksplicitno doticali, rekao je, ali i dodao da cijelo vrijeme rade određene uštede i komuniciraju da je solidarnost potrebna, te da smatra da ćemo na ovom primjeru svi zajedno morati pokazati solidarnost.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime