Ogulin.eu Ogulinski motiv na platnenim vrećicama

Školska knjiga je objavila rezultate kreativnog natječaja “Za Zemljin spas ja dižem svoj glas” na kojemu je nagradu osvojila učenica iz Ogulina. Zadatak na natječaju bio je osmisliti motiv za platnenu vrećicu karakterističan za mjesto u kojem učenici žive, koje vole i dobro poznaju.

Iz Prve osnovne škole Ogulin, učenica 1.b, Ana Turina, je pod vodstvom učiteljice likovne kulture Ivane Salopek Turine osvojila drugu nagradu u prvoj kategoriji te će se tako njezin rad naći na platnenim vrećicama. Školska knjiga osigurat će tisak pobjedničkog motiva na platnene vrećice te platnene vrećice za cijeli razred. 

Iz škole su još sudjelovali učenici 2.a pod vodstvom učiteljice Nade Božičević i učenici 2.b pod mentorstvom učiteljice Ljerke Salopek Bacanović.

Na natječaj je pristiglo 335 radova. Učenici su nagrađeni u dvije kategorije po tri nagrade.
Prva kategorija obuhvaća prve i druge razrede s motivom “Moja ulica, Moj park, Moj trg”, druga kategorija obuhvaća treće i četvrte razrede s motivom “Kulturna baština našeg kraja”.

Cilj natječaja je bio da potakne učenike da spoznaju i prikažu bogatstvo kulturne baštine svojega kraja te da ljubav prema vlastitom domu bude nadahnuće u stvaranju kako bi osmislili motiv koji će se otisnuti na platnene vrećice.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime