Stožer CZ logo

Županijski stožer CZ Karlovačke županije dostavio nam je priopćenje za medije.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

                                                                      PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije je na svojoj sjednici održanoj u srijedu, 15. travnja, razmotrio aktualno stanje vezano uz pandemiju koronavirusa na prostoru naše županije. 

Utvrđeno je da tijekom protekla 24 sata nema evidentiranih novooboljelih osoba na području Karlovačke županije. Do sada je ukupno oboljelo 28 osoba, od čega je 5 hospitalizirano u Općoj bolnici Karlovac, 16 ih se nalazi na kućnom liječenju, 2 u Klinici za infektologiju Zagrebu, 4 ih je izliječenih dok je jedna osoba preminula.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 50 osoba i svi su nalazi negativni. Do sada je ukupno testirano 727 osoba, a još se 87 osoba nalazi u samoizolaciji.

Djelatnici Policijske uprave karlovačke i jučer su provodili postupke provjere poštivanja samoizolacije te su tako zabilježili 2 slučaja kršenja mjera samoizolacije te 2 slučaja kršenja mjera zabrane kretanja (propusnica). Ukupno su u protekla 24 sata policijski službenici provjeravali 114slučaja poštivanja mjera samoizolacije.

Stožer je donio Odluku o novom radnom vremenu Covid ambulante, koja će od danas raditi svakodnevno od 07 do 19 sati. Ambulanta neće raditi u noćnim satima jer je analizom dosadašnjeg rada utvrđeno da za to ne postoji potreba.

Jučer pristigla zaštitna oprema s nacionalne razine je posredstvom Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije podijeljena zdravstvenim ustanovama s područja županije. Opremu s nacionalne razine namijenjenu za operativne snage preuzima Stožer CZ Karlovačke županije te će se ista dijeliti prema prioritetima i potrebama. Oprema s nacionalne razine namijenjena za sustav socijalne skrbi (55 ustanova u Karlovačkoj županiji) biti će preuzeta tijekom dana u Jastrebarskom te distribuirana prema rasporedu utvrđenom od Stožera CZ Republike Hrvatske.

                                                                                         Načelnica Stožera CZ Karlovačke županije

                                                                                                    dr. sci.  Vesna Hajsan – Dolinar

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime