korona virus 1

U Karlovačkoj županiji sedmi dan za redom nema novih osoba oboljelih od koronavirusa.

Pristigli nalazi svih 59 jučer testiranih su negativni. U OB Karlovac hospitalizirane su četiri (4) osobe zaražene koranavirusom, trenutno su dvije (2) osobe u Zagrebu na liječenju, a četrnaest (14) osoba se liječi kod kuće u izolaciji. Jedna (1) osoba je do sada preminula, a sedam (7) osoba je izliječeno. Ukupno je do sada 28 zaraženih osoba u Karlovačkoj županiji. Stanje u protekla 24 sata u svim domovima zdravlja na području Karlovačke županije je nepromijenjeno i sve se odvija po utvrđenim postupcima i uz primjenu svih propisanih mjera.

Djelatnici PU Karlovačke svakodnevno provjeravaju osobe stavljene pod administrativni nadzor (samoizolaciju). U posljednja 24 sata evidentirano je jedno kršenje mjere samoizolacije ( ukupno do sada 79). Do sada je izvršeno ukupno 2797 provjera mjera samoizolacije.

Stožer CZ KŽ jučer (subota) je uputio Stožeru CZ RH Prijedlog za ukidanje mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj na području Karlovačke županije (kretanje bez e-Propusnice). Tokom današnjeg dana stići će odgovor Stožera CZ RH.

Prije slanja zahtjeva za odobrenje kretanja bez e-propusnica, komunicirani su svi načelnici Stožera gradova i općina Karlovačke županije. U trenutku kada dođe odobrenje Stožera CZ RH, svi gradonačelnici i načelnici općina i gradova se mogu izjasniti žele li primijeniti Odluku ili ne. Sukladno tome, županijski Stožeri po njihovom službenom izjašnjavanju mogu te gradove/općine isključiti iz Odluke o kretanju bez e-propusnica.

Stožer CZ KŽ je svoj prijedlog za ukidanje donio vodeći se gospodarskim razlozima, vodeći brigu o svim stanovnicima Karlovačke županije, a isto tako smatrajući da je epidemiološka situacija na području Karlovačke županije povoljna, posebno uzimajući u obzir podatak kako Karlovačka županija već sedmi dan nije zabilježila niti jedan novi slučaj osobe pozitivne na koronavirus. Stožer CZ Karlovačke županije i dalje je u stalnom kontaktu te će o svim informacijama izvještavati javnost.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime