Radovi na rekonstrukciji zgrade Veleučilišta, u povijesnom centru Karlovca, polako ulaze u svoju završnu fazu, što je obilježeno demontažom 24 metarske dizalice, koja je zadnjih pola godine činila vizuru povijesne gradske jezgre.

Planirani završetak uređenja potkrovlja i natkrivanja središnjeg atrija očekuje se u svibnju kada će započeti i uređenje vanjskog pročelja zgrade.

Investicija rekonstrukcije zgrade Veleučilišta u Karlovcu dio je Europskog projekta „Atrij znanja“, koja  obuhvaća  radove  adaptacije i proširenja  mini pivovare, uređenje novog kemijskog, mikrobiološkog i senzornog laboratorija, natkrivanje atrija i uređenje potkrovlja s knjižnicom, uređenje energetske ovojnice i izmjenu stolarije te uređenje unutrašnjosti atrija s Interpretacijskim centrom.  

Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.  Ukupna vrijednost Projekta je 39.051.385,32 HRK, od čega dio EU financiranja iznosi 37.837.729,07 HRK, što ga čini najvećim Projektom financiranim EU sredstvima, na području grada Karlovca, od ulaska Hrvatske u EU.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime