U gradsku upravu prošli tjedan stigla je Odluka kojom su Hrvatske ceste stornirale nabavu za izradu idejnog i glavnog projekta za Obilaznicu Ogulina. Objašnjenje – koronavirus COVID 19, što automatski dovodi u pitanje punjenje proračuna, a time i lovu za ovaj projekt težak 200 milijuna kuna. Naravno da je time vodstvo grada bilo nezadovoljno, pa su našli za shodno, da državno vodstvo malo pouče kako se treba raditi. Te su u Ogportalu objavili: “Radi se o pogrešnom pristupu gospodarskoj krizi. Država treba raditi suprotno, ubrzati provedbu svojih investicija kao što su Obilaznica Ogulina i Retencija Ogulin“.

No pri tome, učinili su malu grešku u koracima. Kako gradonačelnik nije znao da su 25. veljače prošle godine, krenuli radovi na Retenciji Ogulin, točnije na izgradnji zaštitnog zida oko ribnjaka Vitunj, tako ponovno nešto ne zna.

Ovoga puta, takozvani, prvi čovjek grada, ne zna da Retencija, projekt od 185 milijuna kuna, ne dolazi u pitanje, već da ide dalje. Ja jadničak znam, on gazda grada, ne zna. Zašto on to ne zna, pojma nemam. Navodno baš nije u dobrim odnosima s nekim važnim ljudima, koji ga jednostavno, zbog njegovog načina komunikacije, ignoriraju.

Samo ću ukratko, da malo sebi i ostalim jadnicima, koje Dobra marljivo plavi svake godine, osvježim dan, reći DA SE RADOVI NE RETENCIJI NASTAVLJAJU VRLO BRZO. Prvo je na redu izgradnja pristupnog puta prema glavnoj preljevnoj građevini od rampe u Ogulinskom Hreljinu. Posao je dobila jedna austrijska firma, a trebao bi biti obavljen, ovisno o vremenskim uvjetima, za 2-3 mjeseca. Na otvaranje radova, kako mi je rečeno, trebao bi doći ministar zaštite okoliša i energetike, Tomislav Čorić.

Ma nek dođe tko želi, samo da se dela. Onako usput, neslužbeno, moj sugovornik iz Hratskih voda, istaknuo je da bi retencija trebala biti gotova za dvije godine. Dajte već jednom. Ne moremo više durat. Bože pomogni.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime