zamjenica lipoščak Zorko

Karlovačka županija je tijekom pandemije virusa COVID-19 osigurala medicinsku zaštitnu opremu i uređaje za Opću bolnicu i bolnicu branitelja Domovinskog rata Ogulin te je tim povodom zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar danas obišla ovu zdravstvenu ustanovu i tamo održala konferenciju za medije.

U pratnji ravnatelja Bolnice dr. Josipa Zorka te zastupnika u Hrvatskom saboru Tomislava Lipošćaka razgledana je novonabavljena oprema i dijagnostički uređaji, a ravnatelj je goste upoznao s ustrojem bolnice i novom organizacijom rada tijekom koronakrize.

Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar istaknula je da Karlovačka županija redovito brine o standardu ove ustanove. Stoga je za potrebe OB Ogulin i pacijenata s ovog područja Karlovačka županija u suradnji s Ministarstvom zdravstva nabavila novi CR uređaj, vrijednosti 170 tisuća kuna, a radi se o dijagnostičkom digitalizatoru neophodnom za dobivanje rendgenskih snimaka pacijenata na udaljenoj lokaciji. Tijekom prošle godine Županija je, također s Ministarstvom zdravstva, s preko 1,2 milijuna kuna financirala izmjenu RTG cijevi na CT uređaju koji je neophodan za rad ogulinske bolnice. U bolnici je profunkcionirao respiracijski centar, a uloženo je blizu 200 tisuća kuna za uređenje prostora za isti. Također se radi na projektnoj dokumentaciji za energetsku obnovu Opće bolnice Ogulin čiju izradu s 430 tisuća kuna financira Karlovačka županija.

bolnica i ravnatelj

Ravnatelj dr. Josip Zorko zahvalio je Karlovačkoj županiji na brizi o Bolnici, posebno kroz ovo vrijeme pandemije virusa COVID-19 te naveo da Bolnica radi prema svim pravilima struke, poštujući sve zadane standarde i mjere zaštite. Bolnica je tijekom ovog vremena koronakrize uzorno organizirala sve higijenske i epidemiološke mjere te nije bilo proboja virusa u bolnički sustav jer nitko od osoblja i zaposlenika nije obolio.

Saborski zastupnik Tomislav Lipošćak govorio je o potpori s državne razine u borbi protiv virusa COVID-19 naznačivši da su ulaganja u zdravstveni sustav uvijek potrebna i daju višestruku korist. 

“Digitalizator će omogućiti znatno sigurniji i lakši rad ogulinskim zdravstvenim djelatnicima za vrijeme pandemije, ali i kasnije. U situaciji u kakvoj se do sada još nismo našli, djelatnici Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata te Doma zdravlja Ogulin izuzetno se dobro snalaze i na usluzi su svim građanima Ogulina. Na tome im treba čestitati i podržati svaki oblik pomoći i potpore koji je moguć.”  – naglasio je Lipošćak.  

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime