Nakon 7 tjedana odnosno 15. ožujka od kada su donesene mjere Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu o sprječavanju i širenja COVID-a 19, održana je misa u župnoj crkvi sv. Križa.

Najveća župa Gospićko-senjske biskupije prema broju vjernika na 4. vazmenu nedjelju, odnosno Nedjelju dobrog pastira. Župna crkva se „otvorila“ uz propisane mjere HZJZ što znači da u klupama označena mjesta za vjernike uz poštivanje mjera za odgovarajuću socijalnu distancu, uz dezinficiranje ruku na ulazu u crkvu, pričešćivanju na dlan te primjerenom izlasku iz crkve. Na obje jutarnje mise u 8 i 10 sati misi je nazočilo 30 vjernika, dok je maksimalni dopušteni broj prema prostornim mogućnostima označenih mjesta 60.

            Ranojutarnju misu predslavio je župni vikar vlč. Josip Tomljanović. „Napokon smo se nakon blizu dva mjeseca našli u našoj crkvi, te nam ovo neka bude opomena i poziv da još radosnije dolazimo na misu a na današnjoj se posebno molimo za naše svećenike,“ istaknuo je na početku vlč. Tomljanović te u homiliji poručio:“ Isus je za sebe rekao da je dobar pastir, i to pastir naših duša brinući o našim potrebama i slabostima, jer on o nama sve zna. Isus nam otvara puteve i vodi nas nepoznatim stazama, te nam donosi sigurnost kao i Izraelcima pri povratku iz ropstva. To je pogotovo važno u današnjem vremenu kada nam nedostaje pravih vođa, a Isus preko svojih pastira najbolje vodi svoj narod.“

            Misu u 10 sati predslavio je župnik vlč. Josip Štefančić koji jer nakon jedne alegorije poručio da u teškim trenucima izlaz nalazimo u nebeskim vrijednostima a ne nekim zemaljskim sektama u koje neke privlače razni lažni proroci. Jedino nam Isus, dobri pastir nudi život u punini na zemaljskom ovčinjaku. Možemo li ga slušati danas u zemaljskim torovima, možemo li mu to danas obećati?“ zapitao se vlč. Štefančić. Nadam se da se u svakom nalazi dovoljno mudrosti da u Isus možemo prepoznati pravi put a ne sumnjive pozive. Neka nam pogled uvijek bude prema nebu, zaključio je propovjednik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime