SKG plac 1 1

Pred nekoliko dana na našem portalu mogli ste pročitati tekst pod naslovom Kako je SKG došlo do potpora Vlade RH? Uvidom u popis korisnika potpore Vlade RH vidljivo je bilo kako je izvršena značajna uplata na račun ogulinskog SKG-a – iako zakonski nemaju pravo na to. Podsjetimo, mjera se ne odnosi na poslovne subjekte čiji su osnivači Republika Hrvatska, županije i jedinica lokalne samouprave ili imaju vlasničke udjele više od 25 % u njima. Izuzetak su poslodavci iz prerađivačke industrije i djelatnosti smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

Zbog brojnih upita naših čitatelja, kontaktirali smo s predstojnicu Područnog ureda HZZ-a u Karlovcu Ivanu Mehle. Zanimalo nas je kako je moguće da gradsko poduzeće uopće dođe na listu za korištenje mjere potpora zaposlenicima?

Stambeno komunalno gospodarstvo iz Ogulina podnijelo je zahtjev za potporom preko online aplikacije. Zbog namjere da se pravovremeno pomogne svim onima koji se nalaze u poteškoćama, online zahtjevi su isplaćeni automatski, a naknadno se pristupilo njihovoj obradi i provjeri. Računalo se da će poslodavci ispuniti osnovni minimum, a to je upoznati se s uvjetima pod kojima mogu ostvariti pravo na ovu potporu. Zbog velikog broja zahtjeva provjera svih nije bila moguća do trenutka isplate, no to je trenutno u tijeku. Oni koji ne zadovoljavaju uvjete morat će izvršiti povrat sredstava. ” – kazala nam je Ivana Mehle.

Očito je da ogulinski SKG nije imao pravo koristiti ovu mjeru Vlade RH jer mu je osnivač Grad, sto je uvjet ove mjere od njenog početka. Tko je i na temelju kojih kriterija u ogulinskom SKG-u zaključio da imaju pravo na ova sredstva namijenjena prije svega privatnom sektoru i sa kojom namjerom – ostaje tek za doznati. Izvjesno je da će morati izvršiti povrat sredstava koje su dobili i da je pravna služba gradskog poduzeća ovaj put zakazala.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime