Svoja su vrata otvorili i nacionalni parkovi. U ovo vrijeme najposjećeniji bi bio Nacionalni park Plitvička jezera, no danas u njemu tek mali broj domaćih posjetitelja. U parku će se osigurati beskontaktno plaćanje i dezinfekcijska sredstva te socijalna distanca. Kako bi privukli što više ljudi, osigurane su izuzetno popularne cijene.

Nevjerojatan prizor za Plitvička jezera. Sredina svibnja a uz jezera – nema ljudi. U to vrijeme uposlenici parka angažirani su na uređenju. Ipak stidljivo u manjim grupama pristižu domaći posjetitelji.

– Nismo planirali, pa kad smo vidjeli da je da su smanjene cijene i da će danas biti smanjena gužva, došli smo, rekao je Mario iz Zagreba.

– Već duže vrijeme smo čekali da se otvori i ovo je bilo planirano, rekao je Stipe iz Sinja.

Tradicionalni proljetni Promotivni tjedan pomaknut je s travnja na svibanj pa će popularne cijene ovaj put biti – dva tjedna.

– Promotivna cijena za posjetitelje 50 kuna za odrasle, te 25 kuna za djecu do 18 godina, a djeca do 7 godina ne plaćaju ulaznicu, rekao je Tomislav Kovačević, ravnatelj JU NP Plitvička jezera.

Zbog socijalne distance ukinuta je vožnja takozvanim vlakićima, a vozit će samo kratka brodska linija. Sve se može obići – samo pješke. Pravila socijalne distance posjetitelji će se morati pridržavati posebice prilikom stajanja u redu za brodić ili kod ulaza.

– Svi stolovi su razdvojeni, nema više onako gustih terasa kako je znalo nekada biti. Jednostavno, ovaj režim nas je uputio da moramo malo biti pažljiviji na socijalnu distancu, dodao je Kovačević.

Popuštanje mjera, otvaranje granica i otvaranje nacionalnih parkova mnogim turističkim subjektima u okolici nacionalnih parkova vratilo je nadu u kakvu takvu turističku sezonu.

– Izuzetno nas veseli to da čim smo dobili naznaku za otvaranjem da su počele stizati rezervacije. To je ono što nas veseli i nadamo se da će ih biti sve više, rekao je direktor Plitvice Holiday Resorta Damir Stanišić.

Iako optimizam dijele i privatnici i u nacionalnom parku, hrvatsku turističku sezonu čeka veliki izazov.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime