Intervencijski plan

U Uredu župana je, u utorak 21. svibnja, održan sastanak na temu daljnjih aktivnosti po pitanju izrade Intervencijskog plana.

Sastanak je predvodila zamjenica župana Martina Furdek – Hajdin, uz zamjenika ravnatelja JU Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije Krunoslava Kralja sa suradnicom Evom Mariom Sobotik Pavan. Putem Skype-a, sastanku su nazočili članovi Jedinice za Intervencijski plan.

Nakon dovršene Analize područja, koja je potom poslana u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije na pregled, dobivene su upute i preporuke za daljnji rad na dokumentu. Sljedeći korak uključuje prioritizaciju i selekciju projekata s naglaskom na one koji su razvojnog i gospodarskog karaktera. Izradom ovog dokumenta omogućit će se bespovratna sredstva od Europske unije, a kojim će se revitalizirati najugroženiji kraj Karlovačke županije.

Podsjećamo, Intervencijski plan uključuje grad Slunj i 6 susjednih općina Cetingrad, Krnjak, Plaški, Rakovica, Saborsko i Vojnić. Cilj je Intervencijskog plana prepoznati potrebe ovoga područja kako bi se kroz projekte doprinijelo njihovom rješavanju. Također, stvaranjem demografskih i gospodarskih pomaka, stvorit će se stabilniji temelj za daljnji razvoj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime