viber slika 2020 05 21 18 48 19

Danas, 21. svibnja, s obzirom na to da im sljedeći tjedan završava nastava, u školske klupe su sjeli maturanti srednjih strukovnih škola. Od 1. lipnja u školu će krenuti i ostali učenici strukovnih škola.

S početkom nastave i u Učenički dom Ogulin vratili su se učenici. Ogulinski Dom jedan je od rijetkih učeničkih domova koji su već počeli s radom. Brzo se organiziralo provođenje svih mjera opreza i boravak učenika prema preporukama.

Vezano za dolazak učenika u Dom razgovarali smo s ravnateljica Učeničkog doma Ogulin Željkom Stipetić Pađen. „Uvijek maksimalno vodimo brigu o zaštiti, zdravlju i higijeni učenika, pogotovo kada je npr. sezona gripe. Tako je i sada. Boravak učenika organiziran je prema preporukama i s ciljem provođenja svih propisanih epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i prema naputku Ministarstva.

“Svaki učenik će imati samo za sebe sobu i kupaonicu. Osigurana su dezinfekcijska sredstva i istaknute upute u sobama i zajedničkim prostorijama o održavanju higijene “, rekla je ravnateljica.

Kako bi što manje ljudi bilo u doticaju sa hranom pripremljenom za učenike, postavljena je pregrada od pleksiglasa u kuhinji na mjestu za dijeljenje hrane. Stolovi za objedovanje razdvojeni su i udaljeni te svaki učenik ima svoj stol za jelo.

Ujutro i pri dolasku zgradu, svakodnevno će se mjeriti i bilježiti temperatura. Na ulazu će zaposlenici i učenici mijenjati obuću i vršiti dezinfekciju ruku. Zaposlenici Doma rade u tri smjene kao i do sada, a za neke službe učinjena je preraspodjela radnoga vremena.

Odgajatelji nastavljaju s radom s učenicima o kojima su brinuli i za vrijeme trajanja nastave na daljinu. „Naši odgajatelji su i do sada provodili individualan rad na daljinu, vodili brigu o ocjenama i obavezama učenika. Za učenike su bile pripremljene i prezentacije o nošenju sa stresom, nastavi na daljinu, sigurnosti na internetu i slični edukativni materijali kako bi se učenicima olakšalo ovo specifično razdoblje pandemije.“

Iako učenici ne mogu primati posjete mogu se međusobno družiti u domskom vrtu pridržavajući se mjera opreza. “Učenicima smo omogućili i boravak na otvorenom u domskom vrtu s uređenom sjenicom gdje učenici mogu sjediti, družiti se ili učiti.“, rekla je Željka Stipetić Pađen.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime