Pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije Marija Medić obišla je u petak, 5. lipnja, Osnovnu školu Slave Raškaj u Ozlju.

Obilasku je uz pročelnicu Medić, sa suradnicima, nazočila i gradonačelnica Grada Ozlja Gordana Lipšinić. Gošće je dočekala ravnateljica škole Gordana Basar koja ih je provela kroz školske prostore i upoznala s radom škole.

Obilaskom škole utvrđeno je redovno i kvalitetno funkcioniranje nastave za učenike od 1. do 4. razreda OŠ, uz strogo poštivanje svih mjera i preporuka HZJZ-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Osim toga, teme su bile i mreža škola, upisi u 1. razrede osnovnih i srednjih škola te provođenju nastave putem interneta tijekom koronakrize. Ravnateljica je istaknula da su učenici odlično prihvatili nastavu putem interneta, ali da im je po njihovu kazivanju ipak nedostajao dolazak u školu i klasična školska nastava.

Pročelnica Marija Medić je naglasila da Karlovačka županija, kao osnivač, vodi računa o redovnom funkcioniranju svih 18 osnovnoškolskih ustanova i kroz organizaciju prijevoza, a koji na Ozaljskom području redovito funkcionira.

Ravnateljica je izvijestila o aktualnim školskim aktivnostima, kao i o provedbi Međunarodnog likovnog natječaja „Slavini mladi akvarelisti 2020“. Ovaj susret dječjeg likovnog stvaralaštva organizira se u spomen znamenitoj ozaljskoj umjetnici Slavi Raškaj koja se svojim opusom posebno istakla u tehnici akvarela, a tema ovogodišnjeg natječaja je – stablo. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime