Tijekom potpisivanja koalicijskog sporazuma između Domovinskog pokreta i Stranke umirovljenika, novinari su glavne protagoniste priupitali o programu, a Miroslav Škoro je tada spomenuo Deklaraciju o osnovnim i neotuđivim pravima osoba starije životne dobi. Portal Mirovina.hr odlučio je provjeriti o kakvom se dokumentu radi pa su pitali Domovinski pokret da li taj dokument postoji, ili ga tek planiraju napisati zahtjevajući isti na uvid ukoliko je kreiran.

”Koalicijski partner Domovinskog pokreta, odnosno Stranka umirovljenika nam ga je vrlo brzo i poslala, a ovih dana smo objavili njegov sadržaj. Međutim, proslijedili su ga, zajedno s prepiskom koja otkriva internu komunikaciju Stranke umirovljenika i – SDP-a”, javlja Mirovina.hr.

Dalje navode kako je stranka Lazara Grujića na izbore za EU parlament, ali i na one predsjedničke išla sa SDP-om. Lani u srpnju Grujić je isti dokument poslao SDP-ovom Davorku Vidoviću, a sada pak Škoro to spominje u svome programu.

“Šaljem ti prijedloge radnih materijala koji će poslužiti kao podloga pri tvom obrazloženju i raspravi na predsjedništvu SDP-a, pri donošenju odluke o političkoj suradnji SDP-a i Stranke umirovljenika…

Ovo je samo prijedlog radnog materijala kojeg ćeš ti proučiti i uzeti ono što ti smatraš da treba ići uz tvoje obrazloženje za suradnju i prihvaćanje Stranke umirovljenika za strateškog partnera – srebrno krilo SDP-a…

Ovaj mail nisam nikome slao, čekam tvoje mišljenje i onda ga šaljem Davoru (pretpostavljamo Bernardiću, op.a.)”, stoji u e-pošti koju je predsjednik SU-a Lazar Grujić poslao političkom tajniku SDP-a Davorku Vidoviću u srpnju prošle godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime