National Geographic Županija

Prestižni svjetski časopis National Geographic u svom je hrvatskom izdanju za lipanj 2020. godine objavio članak o obnovi starih gradova Karlovačke županije.

Prepoznavši projekt Karlovačke županije “Dodir civilizacija” kojim se želi kroz obnovu ovih zdanja udahnuti novi život i sadržaj u 10 starih gradova na području Karlovačke županije, ovaj je renomirani časopis obradio temu obnove starih gradova u svhru boljeg turističkog pozicioniranja Karlovačke županije, koje bi ovu regiju, bogatu rijekama i šumama, uz postojeće atrakcije, dodatno oplemenili i turistički valorizirali. Uz obnovu starih gradova autori Kažimir Škrbić (tekst) i Stipe Surać (fotografije) bilježe i ostale znamenitosti Karlovačke županije koje su turistički atraktivne i koje gostima preporučaju posjetiti.

Svakako će ova priča objavljena, upravo pred početak pune turističke sezone, bolje pozicionirati Karlovačku županiju na turističkoj karti i potaknuti interes za posjet našim prirodnim i kulturno-povijesnim znamenitostima. Poticaj je to i dodatni prilog za lakše povlačenje sredstava iz EU fondova u cilju obnove kulturno-povijesne baštine u Karlovačkoj županiji.

Hrvatsko izdanje National Geographica u broju za lipanj već je dostupno na prodajnim mjestima.

ng 06 2020 88
ng 06 2020 83

Neke od fotografija iz lipanjskog broja časopisa

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime