Katić Furdek Murganić Lipošćak 1

Županijska uprava za ceste Karlovačke županije je preko radova izvanrednog održavanja izvršila sanaciju asfaltnog kolnika županijske ceste 3175 Trošmarija-Ogulin u dužini 960 metara.

Završene radove jučer su obišli Tihomir Katić (ŽUC), zamjenica župana Martina Furdek-Hajdin, bivši saborski zastupnik Tomislav Lipošćak i v.d.predsjednica HDZ-a Karlovačke županije Nada Murganić.

Vrijednost radova je 918 tisuća kuna, a radovi obuhvaćaju proširenje asfaltnog kolnika, izradu nasipa, asfalterske radove, uređenje bankina i postavljanje zaštitne odbojne ograde. Na ovaj način poboljšana je sigurnost prometa na javnoj cesti, a kako je istaknuo Tihomir Katić iz Županijske uprave za ceste, radovi se izvode i na drugoj dionici u Grabrku u dužini 480 metara , vrijednosti 900 000 kn. Završetak radova očekuje se krajem sedmog mjeseca ove godine. Izvođač radova na obje dionice je tvrtka Rudar iz Tounja.

Zamjenica župana Martina Furdek Hajdin naglasila je da je ovaj projekt, kao i brojni drugi samo jedan u nizu projekata 407 za 047, koji prikazuju rad Karlovačke županije. U suradnji sa Županijskom upravom za ceste na ogulinskom području realizirano je 18 dionica. Ukupna vrijednost spomenutih radova je 7 milijuna kuna.

„Duboko se nadamo da ćemo u ovoj godini ishoditi i građevinsku dozvolu za sanaciju propusta na potoku Ratkovići gdje surađujemo sa Hrvatskim vodama, gradom Ogulinom i ŽUC-om. Želja nam je i dalje nastaviti ravnomjerno ulagati u projekte na području Karlovačke županije.“- istaknula je zamjenica župana Martina-Furdek Hajdin.

Bivši saborski zastupnik, Ogulinac Tomislav Lipošćak istaknuo je važnost ovih radova za lokalno stanovništvo.

Sanacija ove ceste je od izuzetne važnosti za lokalno stanovništvo jer se na sredini dionice nalazi HE Gojak, zbog čega je ovime olakšan dnevni promet radnika iz smjera Bosiljeva za Ogulin i obrnuto.“

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime