Danas mogućnost za malo kiše ili lokalne pljuskove i grmljavinu, uglavnom na kopnu. Drugdje obilje sunca i topline.

Uvod je to u pravi ljetni vikend. Naši će krajevi sutra biti pod utjecajem polja povišenog tlaka zraka. U višim slojevima atmosfere vrtlog vlažnog i hladnijeg zraka i dalje će biti sjevernije, ali bit će manje izražen. U takvim će okolnostima u istočnoj Hrvatskoj prevladavati sunčano, u noći i ujutro uz prolazno umjerenu naoblaku. Od sredine dana uz jači razvoj oblaka postoji vjerojatnost za lokalne pljuskove i grmljavinu. Bit će vrlo toplo, ponegdje i vruće. Poslijepodnevna temperatura između 27 i 30 stupnjeva očekuje se i u središnjoj Hrvatskoj.

Nakon oblačnijeg jutra, pri čemu može biti kratkotrajne mjestimične kiše, prevladavat će sunčano. No poslijepodne se ne može isključiti mogućnost za poneki lokalni pljusak.

U gorskim krajevima i na sjevernom Jadranu, ponajprije u Istri, u noći i ujutro također oblačnije uz mogućnost za malo kiše. Danju posvuda pretežno ili djelomice sunčano i uglavnom suho. Uz obalu će ujutro puhati slaba do umjerena bura, danju slab vjetar s mora.

Najniža temperatura oko 12, na moru od 18 do 21, a najviša dnevna u gorju oko 26, na Jadranu oko 29 stupnjeva.

Za vikend većinom sunčano i u mnogim krajevima vruće. U ponedjeljak na kopnu više oblaka, a prema kraju dana uglavnom u sjevernim krajevima mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina, koji mjestimice mogu biti izraženiji. Sljedećih dana pretežno sunčano i vruće bit će i na Jadranu. Puhat će uglavnom slab do umjeren vjetar s mora.

Potkraj ponedjeljka vjetar će na sjevernom dijelu kratkotrajno okrenuti na buru, mjestimice i jaku. Dakle, uz pritjecanje toplog zraka po visini sljedećih dana valja računati na prave ljetne temperature zraka, gotovo posvuda više od 30 stupnjeva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime