Ogulin.eu Otvorenje Edukacijsko - simulacijskog centra Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije

U ponedjeljak, 29. lipnja otvoren je Edukacijsko – simulacijski centar Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije. Radi se o adaptaciji postojećeg prostora te su radovi trajali od 2018. godine do danas.

Vrijednost radova iznosi 1,4 milijuna kuna od čega je Ministarstvo zdravstva dalo 500.000,00 kn, a ostatak od 900.000,00 kn sufinancirao je Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije. 

Djelatnici izvanbolničke i bolničke hitne medicinske službe svakodnevno spašavaju ljudske živote. Kako bi u tim situacijama mogli kvalitetno reagirati, rasuđivati i pružati najstručniju pomoć u najkraćem vremenu, potrebno je stalno stručno usavršavanje. Ovaj centar namijenjen je svim djelatnicima hitne medicine u Republici Hrvatskoj, a treninge će u Centru povoditi Nacionalni instruktori Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, sukladno Standardu osnovne edukacije za radnike izvanbolničke hitne medicinske službe i Standardu osnovne edukacije za radnike koji provode trijažu u odjelu hitne medicine. Centar će ujedno biti i telemedicinski centar za usavršavanje na daljinu tzv. E-usavršavanje te će se u njemu vršiti edukacije laika te svih žurnih službi.

To je prvi takav centar u RH opremljen najsuvremenijom audio – video opremom za provođenje simulacija u hitnoj medicini. Centar je dobio dopuštenje za rad od Ministarstva zdravstva. Obavljeni su obrtničko-građevinski radovi na adaptaciji prostora za učionice. Edukacijski centar se sastoji od velike dvorane za simulacije i predavaonice za 70 ljudi, male dvorane, (kabineta vještina), sobe za debriefing (analiza slučaja) te nadzorne sobe, prijamnog dijela, prostora za simulaciju i zbrinjavanje pacijenta za zbrinjavanje. 

Svečanom otvorenju nazočili su ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu dr. Maja Grba Bujević, zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar, pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Maja Vučinić Knežević i gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime