Ogulin.eu Petrova u Ogulinu

Blagdan sv. Petra i Pavla, apostolskih prvaka tradicionalno je svečano proslavljen u naselju Sv. Petru, sjevernom dijelu grada Ogulina i župe sv. Križa, kod groblja i kapele sv. Petra.

Uz mnoštvo vjernika iz Sv. Petra i ostalih dijelova župe predslavio je župni vikar župe sv. Križa iz Ogulina vlč. Josip Tomljanović u suslavlju župnika Josipa Štefančića. Misi je nazočio i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović sa zamjenicom Ivanom Salopek Šumonjom kao i članovi DPD-a Sv. Petar na čelu s predsjednikom Goranom Kirasićem, kao i ogulinski kandidati za saborske zastupnike Tomislav Lipošćak i Ivan Vuković. Glazbom je  misu animirao Tomislav Kljaić.

             Crkva na isti dan slavi Petra i Pavla, crkvene prvake koji su položili život za Isusa u vrijeme cara Nerona. Razlike su pretvorili u bogatstvo crkve i snažnu jeku navještaja radosne vijesti. Sv. Augustin je u svoje vrijeme zapisao da se još razliježe jeka njihovih riječi kojima slijede pravednost i istinu za koju su položili život. Kao što je Krist stijena našeg spasenja, tako je i Petar po riječima Isusa stijena na kojoj će se sagraditi Crkva. „Tebi ću Petre dati ključeve kraljevstva nebeskog,“ jasno je poručio po evanđelistima Isus, a Petar će trajno predstavljati jedinstvo Crkve. Krist je svoje ovce povjerio Petru te je primio trajno vijenac pravednosti, a nama je on prigoda za trajno nasljedovanje, zaključio je propovjednik.

            Nakon mise održano je kraće druženje vjernika sa svećenicima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime