Ogulin.eu 19 godina od legendarnog meča i osvajanja Wimbledona

Legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević na današnji dan prije 19 godina osvojio je veliki Wimbledon i stigao do najvećeg uspjeha u karijeri.

Ivanišević je 2001. godine na Wimbledon došao s pozivinicom jer kao 125. igrač svijeta nije imao dovoljno jak renking za izravan plasman, pa su mu domaćini uručili poziv, a on je tamo ispisao povijest.

Na današnji dan Goran je pobijedio u finalu protiv Patricka Raftera. Taj je meč svima ušao u pamćenje, pogotovo onaj zadnji poen nakon kojeg je Goran legao na travu dok je ulazio u povijest kao prvi tenisač koji je s pozivnicom osvojio Wimbledon. Neki misle i da je to najbolji meč u povijesti tenisa.

Pogledajte i procijenite sami:

Triler za pamćenje

Konačan rezultat bio je 6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7, a Ivanišević je slavio nakon trilera u tie breaku kada je 15. gemu uspio Rafteru uzeti servis, a u 16. nakon četiri meč lopte i osvojiti najvrjedniji trofej u karijeri.

“Da bi nešto moglo biti, osjetio sam na treningu dva dana prije početka. Stvarno sam dobro servirao i onda sam nakon drugog kola osjetio da bi se moglo nešto dobro dogoditi. Svi su mislili da ću izgubiti sljedeći, ali ja sam igrao sve bolje i bolje”, poručio je Goran o najvećem uspjehu u karijeri zbog kojega će zauvijek ostati zapisan u povijesti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime