Ogulin.eu Ogulin novo potencijalno žarište, moguće uvođenje posebnih mjera

Karlovačka županija broji novooboljele od koronavirusa te se danas nalazi među županijama s najviše novooboljelih. Nažalost novo potencijalno žarište nakon Zadra je grad Ogulin. Rezultati novih testova pokazuju da od pet novooboljelih danas u Karlovačkoj županiji, četiri su iz Ogulina.

Od jučerašnjih 19 uzetih uzoraka u Ogulinu, 4 su pozitivni na COVID-19. U tijeku je poduzimanje epidemioloških mjera te utvrđivanja kontakata oboljelih osoba.  

Prema izjavi voditelja Nacionalnog stožera civilne zaštite Davora Božinovića u slučaju pojave novog žarišta zaraze na tom se području poduzimaju posebne mjere. Nije još poznato planira li se uvođenje posebnih mjera za grad Ogulin što vjerojatno ovisi o broju novooboljelih sljedećih nekoliko dana.

Što se tiče jučer oboljele osobe iz Ogulina, zamjenika gradonačelnka Ogulina Daniela Vukelje epidemiolozi su utvrdili 27 kontakata oboljele osobe te se iste nalaze pod mjerama samoizolacije. Zgrada gradske uprave bila je jučer zatvorena, a danas se, po preporuci epidemiologa normalno radi.

U Karlovcu je jučer testirano 40 osoba, a jedan nalaz je stigao pozitivan. Riječ je o ženskoj osobi, koja je bila kontakt ranije oboljele osobe. 

U Karlovačkoj županiji trenutno je 26 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. U samoizolaciji se trenutno nalazi 171 osoba.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime