Kandidat za predsjednika SDP-a Peđa Grbin održao je večeras trosatni sastanak sa SDP-ovim gradonačelnicima. Prema riječima nekoliko sudionika sastanka, ni jednom riječju nije tražio podršku u kandidaturi za novog šefa SDP-a.

Prisutan nije bio gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović jer je u samoizolaciji. Prisutni su bili svi drugi od gradonačelnika Čakovca, Pregrade, Ludbrega, Klanjca, Zaboka, Siska, Ploča, Zlatara, Supetra, Kastva i Nove Gradiške do Jastrebarskog, Umaga, Vrbovca, Trogira, te zamjenik gradonačelnika Osijeka. Na sastanku nije bio ni gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, ali je došao njegov zamjenik koji će se za tu funkciju kandidirati na idućim izborima Marko Filipović.

Peđa Grbin je i dalje jedini kandidat za novog lidera SDP-a. No hoće li tako ostati i do samih izbora unutar te stranke veliko je pitanje.

Datum izbora svakako će biti i jedna od glavnih tema predsjedništva SDP-a koje se sastaje sutra, a na koje dolaze i to kao punopravni članovi i Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić, Mihael Zmajlović i Vedran Babić. Kako je spomenutoj četvorci jučer istekla i dvogodišnja suspenzija koju su svojedobno zaradili zbog kritika na račun Davora Bernardića, to znači da će na sjednici Predsjedništva imati i pravo glasa. A to uvelike mijenja odnos snaga u aktualnom vodstvu SDP-a u kojemu se dio članova već požurio prikloniti Peđi Grbinu nakon što je najavio svoju kandidaturu.

Na sastanak je Grbin došao sa Sinišom Hajdašem Dončićem, organizator je bio Vili Bassanese, gradonačelnik Umaga, dok je svojevrsni domaćin bio Mihael Zmajlović budući da je okupljanje bilo na jednom OPG-u pokraj Jaske.

U Jaski je, doznajemo, bilo puno govora o proteklim izborima. Gradonačelnici su iznosili svoja iskustva prema kojima nisu imali pojma do zadnjeg časa hoće li biti na listi i na kojem mjestu.

“Nije se razgovaralo o pozicijama, nego o problemima i stanju u stranci. Svi dijelimo istu viziju stranke i smjer. Samo se o tome pričalo. Nije bilo govora o funkcijama, imenima, rasporedu. Napravili smo analizu izbora, kako je tko doživio kampanju. Složili smo se da je došlo vrijeme za neke nove ljude” – govori SDP-ov gradonačelnik i ističe da se nije izjašnjavao oko podrške Peđi Grbinu. Neki su se samoinicijativno izjasnili da će ga podržati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime