Objavljeni su privremeni rezultati ispita državne mature za ljetni rok ove godine. Sa portala Srednja.hr razgovarali su s nekolicimom maturanata kakve su rezultate ostvarili na ispitima državne mature te jesu li zadovoljni.

Između ostaloga su razgovarali i s maturantom Gimnazije i strukovne škola Bernardina Frankopana iz Ogulina koji je jako zadovoljan svojim rezultatima, a prema onome što je rekao, zadovoljni su mu i roditelji.

– Ja sam prezadovoljan s rezultatima, majka plače od ponosa, otac janjca vrti. Jedino mi je žao što mi se neki izborni ne vrednuju, ali nema veze danas je dan za slavlje i veselje, rekao je maturant iz Ogulina.

Iz niže razine Engleskog i Matematike dobio je dvojku, a iz više razine Hrvatskoga ocjenu tri. Nije loše, kaže, zadovoljan je, osim s esejom na kojem je malo ‘kiksao’.

– Geografiju sam dobio trojku što je odlično jer večina njih padne taj ispit i šećer na kraju je povijest koju sam uvjerljivo vrlo dobro napisao te sam dobio četvorka. Trenutno upadam na željeni fakultet tj. povijest i hrvatski jezik u Rijeci, ispričao je maturant za Srednju.hr gdje možete pročitati i ostale reakcije maturanata na rezultate državne mature.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime