Foto: Karlovački.hr

Predsjednik karlovačke Županijske organizacije SDP-a Ivan Vuković dao je u četvrtak ostavku na sve funkcije u stranci, ali i dalje ostaje član iste. Na konferenciji za novinare u Karlovcu kao razlog ostavke naveo je odgovornosti za loš izborni rezultat.

U SDP-u kao razlog odlaska sve se više spominje i Vukovićevo ogorčenje jer nije ušao u Sabor kao zamjena županu Komadini i nepriznavanje njegovog uspjeha u ogulinskom gradskom SDP-u. Pokazao sam svoje znanje na primjeru grada Ogulina kako se može kada se hoće, mislio sam da mogu i ovdje, ali ako izgubite povjerenje vrha stranke, onda još mislite da imate povjerenje svojih kolega.

Vuković je na konferenciji progovorio i o raskolu u SDP-u naglasivši kako o zajedničkom konsenzusu oko neke zajedničke politike u SDP-u nema šanse ni raspravljati.

Tvrdi da su u SDP-u dvije struje, jedna Milanovićeva tzv. neosocijaldemokrati više liberalnog profila, a s druge strane bivši drugovi iz Saveza komunista Hrvatske na čelu sa Zlatkom Komadinom i Rajkom Ostojićem.

Sad u SDP-u rat bjesni i dalje, trenutnačno je broj jedan u Saboru Rajko Ostojić čija je opcija pobijedila. U prethodnom sazivu bila je jača Grbinova opcija, a kaže da se rad i dalje nastavlja. Očekujem da će se do unutarstranačkih izbora u rujnu pojaviti još jedan eksponent ove druge politike, tako da ćemo imati bitku do istrebljenja, „ili vi, ili mi“, rekao je Vuković.

Nakon ostavke rekao je kako očekuje da će Predsjedništvo imenovati nekog od njegovih zamjenika, ili Stjepana Mikulandrića ili Branka Eremića za vršitelje dužnosti do lokalnih izbora nakon kojih su unutarstranački izbori, a mogu imenovati i povjerenika pa odmah provesti unutarstranačke izbore.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime