Ika cerovnik misa za branitelje

U utorak 4. kolovoza služena je misa za branitelje u župnoj crkvi Uzašašća Isusova u Cerovniku, koja je prvotno trebala biti služena u prvom oslobođenom naselje u Oluji u Ogulinskom kraju, Vajin vrhu.

Tada je trebala biti blagoslovljena i nova kapelica Gospe Snježne koju je podignuo župljanin i branitelj Mata Pavlić. No, nepovoljni vremenski uvjeti s jakim padalinama svečanost su odveli u župnu crkvu u Cerovniku. Misu je predslavio u nazočnosti članova Udruge branitelja općine Josipdol UBOJ župnik Cerovnika pop Ante Luketić. 

            Prije mise održana je pobožnost krunice a čitane su i litanije bl. A. Stepincu. Propovjednik je na početku istaknuo da se misa služi da 15 tisuća poginulih branitelja i da smo se došli moliti i zahvaljivati na kraju nečega a to je sloboda koju su ostvarili branitelji pred 25 godina. Četiri godine ova župa, dekanat, biskupija i domovina bili su dijelom okupirani, da bi onda stigla sloboda. Danas uz vremensku oluju obilježavamo vojnu Oluju, što ima jaču simboliku jer čisti zrak za čišće vidike. Zahvaljujući braniteljima, poginulima i ranjenima ali i živima, imamo slobodu. Danas ne zaboravimo sve bližnje na sebedarju, jer nebeska se domovina osvaja ovozemaljskim životom.

Pop Luketić na kraju je zahvalio supružnicima  Željku i Slavici Bogović na zemljištu koje su dali za gradnju kapelice Sv. Ane a zahvalu je uručio i Mati Pavliću koji je realizirao gradnju kapelice Gospe Snježne u Vajin Vrhu. Sve njih kao i nazočne vjernike župnik Luketić je darovao krunicama u bojama hrvatske trobojnice.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime