Putnici u vlaku

Punim pogotkom pokazalo se izravno povezivanje Rijeke i Praga – vlakom. U mjesec dana – prodano je više od 50 tisuća karata. Vlakom u Rijeku svaki dan stigne 500-tinjak turista, većinom iz Češke i Slovačke.

Nakon petnaest sati vožnje napokon – u Rijeci. Sedmero mladih nekoliko će dana boraviti na Kvarneru. Dobro raspoloženima – put im nije teško pao.

– Putovali smo dugo, ali čak i za mene koji sam visok bilo je dobro jer je prostrano, odgovara mi, dok primjerice u avionu nemam mjesta, rekao je Andrej iz Češke.

– Dolazimo iz Češke i idemo u Opatiju, u kamp. Došli smo na odmor, dodala je Katarina.

– Imamo vagone s odjeljcima, otvorenog tipa sa interaktivnim sadržajem na svakom sjedalu putnika, imamo vagone s ležajima tako da putnik po svojim željama može izabrati, kazao je glavni referent prodaje, HŽ Putnički prijevoz David Meštrović.

I noćna je vožnja tako da se jedan dio stvarno može i odspavati.

Od sredine srpnja vlak prometuje svakodnevno. Vozit će do kraja rujna, bude li interesa možda i dulje. U mjesec dana na ovoj je liniji prevezeno oko 20 tisuća putnika. U Rijeku ih svaki dan dolazi petstotinjak, većinom čeških i slovačkih turista.

– Prije nego što je došao u Rijeku vlak je stao na kolodvoru Opatija Matulji gdje se jedan dio putnika iskrcao i svoje putovanje dalje nastavio s autobusnim prijevoznicima, naglasio je Meštrović.

Druge ispred riječkog kolodvora dočekuju taksisti. Iako dobar dio putnika iz Rijeke nastavlja dalje, prema otocima, Istri ili Dalmaciji, dio ih ostaje i na Kvarneru.

-Idemo u Medveju, a dolazimo iz Praga. Došli smo zbog lijepog mora i lijepe prirode, istaknula je Magda iz Češke.

U popodnevnim satima vlak iz Rijeke kreće natrag, i to ne prazan. Uz turiste koji se vraćaju kući, tu je i velik broj hrvatskih građana koji svakodnevno odlaze na odmor u zlatni Prag.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime