Ogulin.eu Središnje obilježavanje 25. obljetnice VRO Oluja za područje Karlovačke županije održano je u Slunju

Središnje obilježavanje 25. obljetnice VRO Oluja te proslava Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja za područje Karlovačke županije održano je u srijedu, 5. kolovoza, u Slunju.

Tako su izaslanstva državne vlasti, Karlovačke županije, gradova i općina, Grada Slunja, Hrvatske vojske i Policije, ratnih postrojbi i braniteljskih udruga položila vijence i zapalila svijeće pred spomenikom poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Nakon svečanosti, molitve i obraćanja predstavnika branitelja i dužnosnika sudionici su u povorci krenuli do Crkve Presvetog Trojstva gdje je služena Sveta misa, koju je predvodio mons. Mile Pecić, dekan Slunjskog dekanata.

Izaslanstvo Karlovačke županije predvodila je zamjenica župana Martina Furdek Hajdin, koja se tom prigodom obratila skupu istaknuvši značaj Oluje za Karlovačku županiju i Grad Slunj te izrazila zahvalu svim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u ovoj pobjedničkoj, oslobodilačkoj vojno-redarstvenoj operaciji. Okupljenima su se još obratili ratni zapovjednik 14. Domobranske pukovnije Slunj Vladimir Katić, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, gradonačelnik Slunja Jure Katić te izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborska zastupnica Nada Murganić.

Svečano je tijekom dana bilo i u mnogim drugim gradovima i općinama te mjestima Karlovačke županije gdje su lokalne vlasti, braniteljske udruge i mještani organizirali obilježavanje ovog povijesnog dana za Republiku Hrvatsku. U Karlovcu su izaslanstva položila vijence pred spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatskih branitelja. U izaslanstvu Karlovačke županije žrtvama su se poklonili zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar i pročelnik Ureda župana Kristijan Čujko. U Ogulinu su također položeni vijenci i zapaljene svijeće za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, a u ime Karlovačke županije skupu su nazočili predsjednik i potpredsjednik Županijske skupštine Ivan Vučić i Ivan Vuković. U Dugoj Resi je svečanosti nazočila potpredsjednica Županijske skupštine Jadranka Golubić, a u komemoraciji u Ozlju zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar.

Odana je počaast i poginulom hrvatskom branitelju Milanu Medvedu, kod spomen obilježija na mjestu njegove pogibije u Perjasičkoj Kosi. Ondje je u ime Karlovačke županije svijeću zapalila zamjenica župana Martina Furdek Hajdin.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime