Ogulin.eu Gradonačelnik izbjegao odgovoriti na tvrdnje člana vijeća TZ o uhljebljivanju vijećnice

Poslije sam saznao da je ipak zaposlena kandidatkinja vijećnica… Ne postoji, osim najgrublje manipulacije, a to je izjavila i direktorica TZ-a da se ista može zaposliti na bilo koji način.

Gradski vijećnik Ivica Porubić pročitao je iskaz člana Turističkog vijeća i Skupštine turističke zajednice vezan za zapošljavanje u TZ Ogulina na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća, 10. rujna. Dalibor Domitrović, kao predsjednik TZ-a, izbjegao je komentirati citat i opet nije dao odgovor kako je moguće da najlošija kandidatkinja s pismenog, nadoknadi bodove i dobije posao.

Vijećnik Porubić zamolio je gradonačelnika da se očituje i da „svoju stranu priče“ nakon iznesenih tvrdnji „da se radi o onom što se u političkom žargonu naziva uhljebljivanje i politička korupcija, naročito što je postupak inicirao, kontrolirao i izvršio direktno zapošljavanje gradonačelnik osobno“, kako je izrečeno u pročitanom iskazu.

S obzirom na to da smo na ovaj slučaj već ranije ukazivali odlučili smo prenijeti citirani iskaz na koji je gradonačelnik samo dao kratki odgovor „Ovo je izvješće za 2019. godinu u kojoj nije bilo nikakvog zapošljavanja u TZ. Ja stvarno ne znam o čemu vi pričate.“

…Ne bih htjela da se zaposli kandidatkinja s najboljim rezultatima, ali isto tako da ne postoji baš nikakva mogućnost niti da se zaposli kandidatkinja Milanović, koja po kriterijima koji su prije usvojeni nikako ne može skupiti najviše bodova.

O postupku zapošljavanja, kao člana Turističkog vijeća, telefonskim putem me je u nekoliko navrata izvještavala direktorica TZ-a. Tako sam saznao da je bilo prijavljeno 8 kandidatkinja, da se proveo postupak testiranja.

Izvijestila me je da je iz oba predmeta najbolje ocjene dobila kandidatkinja poznatija po ocu zaposleniku Radio Ogulina, dok je najlošije ocjene dobila kandidatkinja Milanović, te na usmenom dijelu kandidatkinja prva je bila lošija, dok je druga kandidatkinja dobila bolje ocjene.

Na moje izričito pitanje koga se misli zaposliti nije mi dala konkretan odgovor, osim da ne bi htjela da se zaposli kandidatkinja s najboljim rezultatima, ali isto tako da ne postoji baš nikakva mogućnost niti da se zaposli kandidatkinja Milanović, koja po kriterijima koji su prije usvojeni nikako ne može skupiti najviše bodova.

To je bio naš zadnji razgovor.Poslije sam saznao da je ipak zaposlena kandidatkinja vijećnica Milanović. Bio sam šokiran jer ne postoji, osim najgrublje manipulacije, a to je izjavila i direktorica TZ-a da se isti može zaposliti na bilo koji način.

Nakon toga nisam više htio sudjelovati u tijelima TZ-a niti sam htio dati ostavku. Što se tiče sadašnjeg zaposlenja nisam upoznat sa postupkom prijema, ali s obzirom na situaciju sa koronavirusom, te činjenicom da je turistički promet pao najmanje 90 posto, da su gotovo zamrle sve aktivnosti vezane za rad Turističke zajednice osim tekućih poslova, a poznavajući i opseg rada Turističke zajednice mogu dati svoj stav da je ovo apsolutno nepotrebno zapošljavanje koje nije ničim opravdano osim činjenicom da se radi o onom što se u političkom žargonu naziva uhljebljivanje i politička korupcija, naročito što je postupak inicirao, kontrolirao i izvršio direktno zapošljavanje gradonačelnik.“

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime