Dodjela vozila hitne pomoci 1

Zavodu za hitnu medicinu Karlovačke županije predano je na uporabu novo vozilo za potrebe hitne medicinske službe. Ključeve novog vozila ravnatelju Zavoda Nikši Antici uručila je zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar.

-Vozilo je sukladno svim standardima kao i uvijek. Nabavljeno je uz pomoć Karlovačke županije iz decentraliziranih sredstava te nešto malo iz vlastitih. Bit će od koristi svim stanovnicima Karlovačke županije, ali i onima kojima će biti potrebna. Nadam se – što manje, poručio je Antica zahvalivši se Županiji.

Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar je govoreći na prigodnoj svečanosti kazala:

Vozilo hitne pomoci Hitna KAZUP

Svake godine Karlovačka županija za Zavod nabavi jedno vozilo,  za ovo je konkretno Županija osigurala 785 tisuća kuna. Podsjećam da smo 2018. godine nabavili dva vozila tako da danas imaju 13 vozila, a i  svaka Ispostava ima svoje vozilo. Sustavno brinemo o zanavljanju potrebitih vozila, ali ove godine ima i jedna nova mjera Karlovačke županije. Naime, nabavit ćemo pet vozila za sanitetski prijevoz.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu  i saborska zastupnica  dr. Maja Grba Bujević  je uz zahvalu Županiji koja zaista kontinuirano brine, ne samo o Zavodu za hitnu medicinu, nego o svim svojim zdravstvenim ustanovama istaknula:

-To je neobično važno kako bi se podizala kvaliteta pružanja usluga svima onima kojima je to potrebno. Karlovački Zavod je u toku ove godine otvorio Eduka Centar, a ovo vozilo je opremljeno po svim standardima koje je propisao Hrvatski zavod  za hitnu medicinu i potpunosti udovoljava svim modernim načinima zbrinjavanja hitnih pacijenta. Želim da bude što manje u upotrebi, ali kada bude trebalo da su ljudi koji u njemu rade zadovoljni i da mogu pružiti što je moguće prije hitnu medicinsku skrb, o čemu ovise ljudski životi. A ljudski život nema cijenu,  poručila je dr. Grba Bujević.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime