Ogulin.eu Hrvatsko pivo osvojilo titulu najboljeg u kategoriji, među 2200 piva iz 50 zemalja
Foto: www.kpivovari.hr

Pivo Grif Pale Ale, proizvođača K Pivovari, na natjecanju World Beer Awards 2020 osvojilo je titulu World’s Best Pale Golden Ale u konkurenciji 2200 piva iz 50 zemalja.

O kvaliteti i okusu odlučivali su suci “blind tasting” metodom. Iza ovog priznanja,kako navode iz ove zagrebačke tvrtke, stoji cijeli tim K Pivovari, a prije lansiranja piva odradili su i istraživanje tekućine te nekoliko degustacija kako bi bili sigurni u okus i kvalitetu.

Iz tvrtke K Pivovari ističu da su kvalitetu proizvoda prepoznali i potrošači tako da rezultati nisu izostali, kako na natjecanjima, tako i u prodajnom volumenu. Ovogodišnje World Beer Award natjecanje, koje se inače održava u Britaniji, bilo je online putem internetske aplikacije iz Europe, Azije, Kanade i Južne Amerike, a pivski znalci su proglasili pobjednike u devet kategorija.

Inače, tvrtka K pivovari kroz brendove Grif i Vukovarsko u pivovarama u Zagrebu i Vukovaru proizvodi različite vrste i stilove piva, a u timu je 36 zaposlenika. U sklopu Grif mikropivovare tako rade pilsner, india pale ale (IPA) i pale ale, kojima sezonski pridružuju i druge okuse.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime