Ogulin.eu Nacionalni park poštom vraća turistima smeće koje su ostavili
Image by James Abela from Pixabay

Posjetitelji nacionalnih parkova u Tajlandu mogli bi ubrzo početi primati netom po povratku kući pakete u kojima im uprava šalje smeće koje su ostavili za sobom.

Nakon brojnih posjetitelja koji su za sobom ostavili gomile smeća prošli vikend u Nacionalnom parku Khao Yai blizu Bangkoka, ministar okoliša Varawut Silpa-archa dosjetio se pa je smeće upakirao i vlasnicima vratio poštom.

“Pokupili smo vaše smeće i spremili u kartonsku kutiju te vam ga šaljemo kući. Ovo bi vas trebalo podučiti da više nikada nigdje ne bacate smeće”, stoji u poruci priloženoj u paketu.

Kamperi se po dolasku prijavljuju upravi NP-a pa je lako doznati njihovu točnu adresu i lokaciju njihovih šatora uz koje je ostavljen otpad. No uz kutiju smeća nesavjesni kamperi dobit će i prijavu lokalnoj policiji zbog kršenja propisa o nacionalnim parkovima, piše portal The Thaiger.

– Smeće može biti opasno za životinje poput srna ako ga pojedu i pokušaju probaviti plastični otpad koji ljudi za sobom ostave, objašnjava Narin Pinsakul iz NP-a Khao Yai.

NP Khao Yai otvoren je 1962. i najstariji je nacionalni park na Tajlandu. Svojim vodopadima te impresivnim biljnim i životinjskim svijetom na više od 2.000 kilometara četvornih smatra se jednim od najljepših parkova u toj državi jugoistočne Azije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime