Ogulin.eu Udruga Ludruga organizira radionicu za korisnike grupe podrske u zajednici za osobe sa psihosocijalnim teškoćama

Udruga Ludruga u partnerstvu s udrugom Gita vas pozivaju na edukaciju u sklopu projekta Uspostava mobilnih timova peer podrške u zajednici za osobe sa psihosocijalnim teškoćama 22. Rujna 2020. s početkom u 10:00 sati u Hotelu Josipdol

Cilj projekta je socijalno uključiti, osnažiti, te povećati kvalitetu života osoba sa psihosocijalnim teškoćama i članova njihovih obitelji. Razvijanjem peer podrške u zajednici širimo mrežu izvaninstitucionalnih usluga u lokalnim zajednicama i na taj način doprinosimo stvaranju preduvjeta za proces deinstitucionalizacije u RH.

Dana 22.09.2020. godine provesti će se cjelodnevna edukacija u vremenu od 10 do 15 sati. Edukacija je namjenjena osobama sa psihosocijalnim teškoćama, članovima njihovih obitelji, udomiteljima i smještenim korisnicima, udrugama i svim drugim zainteresiranim građanima.

Dvodnevna edukacija koja slijedi iduća dva dana 23.09. i 24.09.2020. godine također u Hotelu Josipdol namjenjena je osobama sa psihosocijalnim teškoćama koji imaju iskustvo hospitalizacije, medikamentozne terapije i liječenja. Kroz ovu dvodnevnu edukaciju osobe će steći znanja vezana uz grupni rad, formiranje grupe, vođenje grupe podrške.  Cilj ovih trodnevnih edukacija je osvještavanje problema osoba sa psihosocijalnim teškoćama, rušenje predrasuda i stigmatizacije te formiranje grupa podrška na ovom našam području, području grada Ogulina i okolnih općina. Grupe podrške će činiti osobe koje imaju psihosocijalnih poteškoća i iskustvo liječenja, te će im ove grupe pomoći u njihovom svakodnevnom funkcioniranju.

Tijekom edukacije provoditi će se sve epidemiološke mjere, razmak između sudionika, obavezno nošenje maski i dezinfekcija ruku. Zbog navedenih mjera ograničen je broj sudionika, stoga molimo sve zaineteresirane da svoj dolazak prijave do ponedjeljka 19 sati. Sudionicima će biti osiguran obrok i osvježenje.

Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., po pozivu: „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I“. Ukupni proračun projekta iznosi 1.497.924,11 kuna i u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je udruga Luduga iz Zagreba, a partneri na projektu su: Udruga za psihosocijanu pomoć Susret iz Zagreba, Udruga za unaprjeđenje duševnog zdravlja Vrapčići iz Slavonskog Broda, Stiching koalicija za rad sa psihotraumom i mir iz Vukovara, Udruga za zaštitu i promociju mentalnog zdravlja u zajednici Gita iz Ogulina, Udruga za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unapređenje duševnog zdravlja i kvalitete života Lukjernica iz Dubrovnika, Centar za pružanje usluga u zajednici Ja kao i ti iz Osijeka i suradnici iz Splita

Molimo vas da sudjelovanje potvrdite do ponedjeljka 21.09.2020. do 19:00 sati na mail: inesgaletic@gmail.com, ili udruga@ludruga.hr ili broj telefona 091 505 4463 ili 099 789 7855.

Radujemo se vašem dolasku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime