Ogulin.eu Provedba projekta Eco Social - Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!

Zamjenica župana koja obnaša dužnost župana Karlovačke županije, zajedno sa svojim suradnicima pročelnicama Marijom Šćulac i Anom Valić te potpredsjednicom Županijske skupštine Jadrankom Golubić posjetila je danas Srednju školu Duga Resa u okviru provedbe projekta Eco Social- Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš! 

Tom prigodom su učenici Srednje škole, zajedno sa ravnataljicom Tanjom Škrak te Milanom Medićem i Petrom Cule iz LAG Vallis Colapisa održali akciju sakupljanja tekstila. Riječ je volonterskoj akciji sakupljanja tekstila koja se provodi u 12 škola na području Karlovačke županije. Kroz projekt su predviđene tri volonterske akcije: prva je provedena u siječnju 2020. godine na kojoj je sakupljeno 17400 kg tekstila, druga se provodi u rujnu/listopadu 2020. povodom manifestacije “Hrvatska volontira”, a treća je na rasporedu za prosinac 2020. godine.

Nositelj projekta je LAG Vallis Colapis, a partneri Karlovačka županija, Srednja škola Duga Resa te Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca. Ukupna vrijednost projekta je 1.267.913,68 kn, a sufinancira ga Ured za udruge Vlade RH u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

Cilj projekta je razviti sustav edukacije nastavnika i učenika osnovnih i srednjih škola za teme održivog razvoja, pri čemu se koristi i jača postojeći sustav školskih zadruga za usvajanje novih znanja o volonterstvu, društvenom poduzetništvu i oporabi tekstila.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime