Ogulin.eu Misa na spomendan beatifikacije bl. A. Stepinca i 16. Obljetnicu posvete kapelice

Spomendan na obljetnicu beatifikacije bl. A. Stepinca tradicionalno se slavi u Ogulinu u župi Uzvišenja sv. Križa kod kapelice posvećene hrvatskom blaženiku u naselju Procama.

Ove godine se obilježila 16. obljetnica posvete kapelice koju je obavio postulator kauze za beatifikaciju kardinala  Stepinca mons. Juraj Batelja.  Pred blizu stotinjak vjernika misu je   predslavio župni vikar župe sv. Križa vlč. Bruno Lovaković dok je glazbom misu animirao župni zbor.

Katolička crkva širom Hrvatske kao i Hrvati diljem svijeta slave mučenika vjere i naroda, bl. Alojzija Stepinca kojeg je sv. papa Ivan Pavao II. pred 22 godine proglasio blaženim u Mariji Bistrici. Njegova mučeništva posebno ste svjesni vi koji ste mu bili suvremenici. Dužni ste vaše spoznaje prenositi mladima i ukazati da je Stepinac bio ono pšenično zrno koje je svojom smrću dalo novi život i novu snagu narodu. Kao što su rimske vlasti za progona kršćana udarali na pastire vjere misleći da će tako obezglaviti stado, tako su i bezbožničke vlasti mislile učiniti sa Stepincem. Bog je međutim sve izokrenuo, narod je bio ogorčen stotinama tisuća žrtava križno puta a suđenjem Stepincu komunističke vlasti su si nanijele mržnju demokratskog svijeta.  Ludosti marksističko-lenjinističkog sustava prisiljavale su na odricanje od kardinala Stepinca, no to nisu uspjele. U njega se utječimo u svom vjerskom i nacionalnom djelovanju jer se ono pšenično zrno odnosio na sve nas danas, da stvorimo blagodat za svoju djecu, zaključio je vlč. Lovaković svoju homiliju.

Na koncu je izrečena molitva za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca. Nakon mise održano je kraće druženje vjernika uz piće i razgovor.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime