Marija Lugaric i Peda Grbin HRT

Marija Lugarić na današnjoj je konstituirajućoj sjednici Glavnog odbora SDP-a jednoglasno izabrana za predsjednicu tog tijela.

Ona je objavila da su za potpredsjednike Glavnog odbora izabrani Vili Bassanese i Ante Bilić, gradonačelnici Umaga, odnosno Trogira, dok je za glavnog tajnika SDP-a izabran Vedran Babić, voditelj kampanje Peđe Grbina za šefa SDP-a.

Sjednica Glavnog odbora odvila se u sjeni sjednice Kluba zastupnika u utorak, kada je većina zastupnika odbila prijedlog Grbinovih kadrovskih rošada u Saboru, no napetosti su se u međuvremenu primirile, a do otvorenog sukoba i raskola, kako su neki nagađali, nije došlo.

Marija Lugarić je nekadašnja zamjenica bivšeg ministra znanosti i obrazovanja Željka Jovanovića, a trenutačno radi u uredu europarlamentarca Tonina Picule. Za poslovnog direktora izabran je Igor Cigula, bliski suradnik Grbinova protukandidata na prošlim unutarstranačkim izborima Željka Kolara koji radi u poglavarstvu Krapinsko-zagorske županije.

– Sve odluke donesene su jednoglasno, osim statutarne komisije, tu je bilo nekoliko suzdržanih glasova. Nijedna odluka nije imala glasove protiv. Sjednica je prošla mirno, u jako dobroj atmosferi, rekla je Lugarić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime