Ogulin.eu Markov trg zatvoren za sve osim zaposlenih u institucijama koje se tamo nalaze

Jučerašnji napad i pokušaj ubojstva 31-godišnjeg policajca ispred zgrade Vlade RH kulminirao je samoubojstvom počinitelja, 22-godišnjeg Danijela Bezuka. Razlozi i motivi ovog sumanutog čina koji je zgrozio hrvatsku javnost još se istražuju.

Na Markovu trgu, odmah nakon pucnjave koja se dogodila rano ujutro, zbog očevida zatvoren sav promet. Slično je i jutros – povećan je broj policajaca, na ulazu iz Mesničke ulice na Markov trg stoje dva policajca koji zaustavljaju i kontroliraju automobile, provjeravaju osobne isprave vozača na Markovu trgu su postavljene blokade.

Na sam Trg ne mogu više pristupiti niti građani, niti turisti, mogu tek oni koji rade u zgradi Vlade ili Sabora.

Nakon višesatne operacije, policijac ranjen jučer ujutro ispred zgrade Vlade na Markovu trgu, stabilno je i nije životno ugrožen, objavili su sinoć iz KBC-a Sestara milosrdnica u Zagrebu.

Tridesetjednogodišnjeg policajca iz Vladina osiguranja hicima je iz automatskog oružja ranio 22-godišnji Danijel Bezuk. Napadač je poslije na zagrebačkom Jabukovcu počinio samoubojstvo. Sinoć je obavljena premetačina obiteljske kuće počinitelja u Kletištu kako bi se otkrilo odakle mu automatsko oružje. Motiv napada još se ne zna.

Pokušaj teškog ubojstva ispred Banskih dvora neizbježno je potaknuo preispitivanje osiguranja na Trgu svetog Marka gdje je osim Vladine, i zgrada Sabora te Ustavnoga suda.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime