Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji se obilježava danas, 25. studenoga, ZŽ HDZ-a Katarina Zrinski organizirala je i sudjeluje u nizu aktivnosti s ciljem senzibiliziranja javnosti o problematici nasilja nad ženama.

Članice ZŽ Katarina Zrinski poslale su poruke nenasilja fotografiravši se s natpisima kojima nastoje podići svijest građana o ovome problemu. Pozivaju sve građane i građanke da ne okreću glavu već da se uključe i pošalju svoje fotografije koje govore stop nasilju.

Nadamo se da će se ostali građani pridružiti akciji i pomoći u podizanju svijesti o ovom problemu te micanju stigme s njega jer nasilje nije sramota žrtve, već nasilnika“, kazala je predsjednica ZŽ Katarina Zrinski Anđelka Salopek.

Da se pridruže akciji, pozvane su i ostale „ženske“ udruge grada Ogulina koje se s ZŽ zajedno okupljaju u inicijativu „Sjedinjene u borbi protiv nasilja“.

„Sjedinjene u borbi protiv nasilja“ nastale su ujedinjenjem Ženske udruge Katarine Josipdol, Udruge žena Ogulin, Ženske akcije Saborsko, Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Ogulin i Foruma žena SDP-a Ogulin, a sve s ciljem kako bi se senzibilizirala šira javnosti o problematici i poslala poruka zdravijega, nenasilnoga društva.

Objava informativno edukativnoga letka

Sukladno epidemiološkoj situaciji, Dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježit će se i objavom informativno edukativnoga letka koji je ove godine objavljen kroz inicijativu „Sjedinjene u borbi protiv nasilja“.

Letak koji su već prošle godine dijelile članice „Katarina“, informativno edukativnog je karaktera te je u njemu istaknuto kakvo nasilje može biti, kako prepoznati da ste žrtva nasilja i ono najvažnije gdje možete potražiti pomoć.

Ove godine letak se objavljuje virtualno, a možete ga pročitati i dijeliti s fotografije niže.

Udruga žena Ogulina, također aktivo obilježava 25. studeni postavljanjem prigodne instalacije na Trgu Petra Stipetića i akcijom „Zatrubi protiv nasilja“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime