Ogranak Matice hrvatske iz Ogulina tiskao je Ogulinsku čitanku, vrijednu knjigu koja predstavlja pregled književnih, umjetničkih i znanstvenih tekstova koji se bave Ogulinom ili nekim od elemenata ogulinskog kraja.

Matica hrvatska tiskala je 2000. godine Monografiju Grada Ogulina u čijem je zadnjem dijelu bila i Čitanka u kojoj su se nalazili tekstovi, najviše književnika, koji govore o Ogulinu. Matica je pristupila nadopuni tekstova i nakon opsežnog rada Čitanka je proširena mnogim novim tekstovima.

Ogulinska čitanka na više od 400 stranica obuhvatila je tekstove književnika, putopisaca, speleologa, znanstvenika, povjesničara, ali i narodne pjesme i predaju, povijesne govore i ostale važne tekstove koji spominju Ogulin.

Ogulinsku čitanku uredila je Višnja Lipošćak, u suradnji sa Stjepanom Sučićem, donedavnim potpredsjednikom Matice hrvatske iz Zagreba.

Planira se i promocija knjige koja bi nakon toga bila dostupna i svima zainteresiranima. Zanimljivo je kako će se Ogulinska čitanka predstaviti baš u godini koja je proglašena „Godinom čitanja“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime