Ogulin.eu Poznati proizvođač tvrdi da njihove gume mogu proći do 130.000 kilometara!

Finski Nokian, poznat po zimskim gumama, izbacuje nove gume pod imenom One koje se mogu pohvaliti konkurenciji nedostižnom dugovječnošću, točnije radi se o 80.000 milja ili 128.750 km i nudit će se u veličinama od 14 do 20 cola, doznaje američki Car and Driver.

A da stvar bude bolja, radi se o cjelogodišnjim gumama pa to u prijevodu znači da ćete moći voziti godinama na istom setu. Naravno, pod pretpostavkom da živite u podneblju gdje ovakav tip guma prolazi. Gume su već ušle u proizvodnju, i to paralelno u američkim (Tennessee) i europskim pogonima. Umjesto cijene plasirana je tek najava kako je cijena pristupačna.

Nokian One je prva guma ovog proizvođača razvijena za sjevernoameričko tržište. Tajna dugovječnosti je u mješavini materijala. Zasad je poznato kako Nokian koristi aramidna vlakna koja su sastavni dio zimskih guma ‘Hakkapeliitta LT3 and R3’. Vlakna ojačavaju strukturu guma i omogućuju veću otpornost na oštećenja koja bi mogla prouzročiti vožnja preko rupa na cesti. Gume čak imaju i ‘Pothole Protection’ jamstvo u okviru kojeg će svaka guma uništena prelaskom preko rupe na cesti biti besplatno zamijenjena.

Konačno, Nokian One nudi bolja svojstva od dosadašnje Entyre 2.0 cjelogodišnje gume, te ima manji otpor kotrljanja. Nudit će se u veličinama od 14 do 20 cola. I sad jedna loša vijest. Kako stoji na stranicama proizvođača, ova je guma zasad dostupna isključivo u Americi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime