40 gosina novog vala HRT

Croatia Records ove 2021.godine obilježava 40 godina novoga vala, najvažnijeg rock pokreta na ovim prostorima koji je zauvijek obilježio glazbenu scenu.

Novi val bio je i više od rock pokreta – bunt koji je promijenio i tijek glazbene scene, stvorio neki novi zvuk, identitet, ali i glasno progovorio o temama koje do tada nisu bile u fokusu glazbenika.

Nekadašnji Jugoton i njegovi urednici na sreću su imali sluha za brojne mlade bendove i tu novu glazbu, tako da je pod njihovim okriljem objavljena većina najznačajnijih albuma toga vremena. 

Obilježavajući 40 godina novog vala ovaj izdavač je upravo na vinilu objavio reizdanja tri kultna novovalna albuma Šarlo akrobata & Idoli & Električni orgazam – Paket aranžmanŠarlo akrobata – Bistriji ili tuplji čovek biva kad…Električni orgazam – Električni orgazam, a najavljeni prvi album grupe Haustor malo će kasniti zbog cjelokupne situacije oko covida lockdowna Europi.

Svojevrsna najava ovih reizdanja bila je kompilacija 100 originalnih pjesama – Novi talas/val na 6 CD-a objavljena u prosincu prošle godine, a u pripremi je i dokumentarac, ali i još jedno kompilacijsko izdanje Heroine novog vala koje će obuhvatiti rad i veliki doprinos žena u novom valu tj. cjelokupnoj glazbenoj sceni osamdesetih godina prošlog stoljeća. 

Na Valetinovo, a ujedno i svoj rođendan, Josipa Lisac virtualno će provesti publiku diljem svijeta kroz svoj impresivan katalog svevremenskih pjesama, ali i predstaviti neke nove nastale unazad par godina. 

Virtualan koncert 14. veljače od 20 sati Josipa će odsvirati praćena svojim sjajnim bandom, kao i izuzetnom audio vizualnom produkcijom koju će donijeti u domove slušatelja doslovce diljem svijeta. 

Na ovom jedinstvenom nastupu set listu će ispuniti brojne velike Josipine pjesme iz karijere duže od pola stoljeća, kao što su ‘Boginja’, ‘O jednoj mladosti’, ‘Dok razmišljam o nama’, ‘1000 razloga’, ‘Živim po svome’, ‘Vjerujem ti sve’, ‘Gdje Dunav ljubi nebo’, ‘Hir, hir, hir’, ‘Danas sam luda’, ‘Magla’ te novije ‘Tu’, ‘Tebi putujem’ i mnoge druge. Ulaznice za virtualan koncert Josipe Lisac već su u prodaji.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime