Zgrada Hrvatske elektroprivrede Zagreb HEP CC

Hrvatska elektroprivreda (HEP) će, sukladno popisu jedinica lokalne samouprave na potresom pogođenom području kojeg je utvrdio Stožer civilne zaštite, kupcima i korisnicima kategorije kućanstvo otpisati potraživanja za energiju za prva tri mjeseca 2021.

Kako podsjećaju u priopćenju, Stožer civilne zaštite utvrdio je popis jedinica lokalne samouprave u kojima će se provesti mjera otpisa potraživanja i to za “sva kućanstva iz navedenih općina bez obzira na stupanj pretrpljene štete biti će oslobođena plaćanja troškova električne energije”.

HEP će, sukladno tom popisu, svim svojim kupcima i korisnicima kategorije kućanstvo u Petrinji, Glini, Sisku Hrvatskoj Kostajnici, Lekeniku, Sunji, Donjim Kukuruzarima, Majuru, Dvoru, Topuskom, Gvozdu, Jasenovcu, Hrvatskoj Dubici, Martinskoj Vesi, Pokupskom i Kravarskom otpisati potraživanja za energiju za siječanj, veljaču i ožujak.

Priopćenjem su se, pojašnjavaju u utorak iz HEP-a, oglasili zbog dezinformacija o modelu otpisa potraživanja za energiju koje su se pojavile na terenu.

HEP poručuje kako će navedenim krajnjim kupcima otpisati sva potraživanja vezana za isporučenu energiju te druga potraživanja u visini jedinstvenog računa za isporučenu energiju s pripadajućim naknadama.

Također će otpisati i potraživanja u vezi s premještanjem priključaka na elektroenergetsku mrežu zamjenskih objekata na privremeni smještaj kao što su kontejner, mobilna ili kamp kućica, pomoćni objekt na istoj lokaciji, uključujući izgradnju novog priključka na istoj lokaciji te kasnije premještanje priključka za potrebe napajanja obnovljenog, odnosno novog objekta.

Krajnjim kupcima kategorije kućanstvo čiji su objekti pretrpjeli štetu, a čiji je opskrbljivač HEP Elektra ili HEP Opskrba otpisat će se ukupan iznos računa za električnu energiju, a kupcima čiji je opskrbljivač netko drugo društvo izvan HEP grupe, neće se naplatiti dio računa koji se odnosi na naknadu za distribuciju i prijenos električne energije.

HEP Toplinarstvo će također otpisati potraživanja navedenih kupaca kategorije kućanstvo za isporučenu toplinsku energiju u iznosu jedinstvenih računa, također za siječanj, veljaču i ožujak 2021.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime