Predsjednik Vlade

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak uručili su, prigodom posjeta Karlovcu, četiri ugovora iz ITU mehanizma za Veliko urbano područje Karlovac.

Ugovori su uručeni gradonačelniku Grada Karlovca Damiru Mandiću, županici Karlovačke županije Martini Furdek Hajdin te direktoru karlovačke Gradske toplane Hrvoju Klobučaru. Grad Karlovac dobio je tako ugovore o financiranju Obnove brownfield lokacije nekadašnjeg kina Edison, potom Revitalizacije nekadašnjeg kina Edison u funkciji pokretanja integriranih turističkih programa u gradu Karlovcu, a Karlovačka županija za Nikola Tesla Poduzetnički centar. Gradska toplana Karlovac dobila je Ugovor za Revitalizaciju dijela vrelovoda centralnog toplinskog sustava u Karlovcu. Ukupna vrijednost dodijeljenih ugovora iznosi gotovo 200 milijuna kuna, od čega su 155,3 milijuna kn bespovratna sredstva. Karlovačka županija tako za projekt Nikola Tesla Poduzetnički centar dobiva 23,17 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je danas Karlovac i Karlovačku županiju u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Nataše Tramišak, ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa te posebnog savjetnika predsjednika Vlade Damira Krstičevića. Goste su u prostoru Veleučilišta u Karlovcu dočekali županica Martina Furdek Hajdin, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, saborske zastupnice iz Karlovca Nada Murganić, Maja Grba Bujević i Marija Jelkovac te dekanica Veleučilišta Nina Popović, sa suradnicima. Nakon razgledavanja novouređenog prostora Velučilišta održan je kraći radni sastanak, a potom su svečano uručeni ugovori. Premijer Andrej Plenković tom je prigodom nabrojao projekte koje je aktualna Vlada RH realizirala ili provodi na području Karlovca i Karlovačke županije u cilju da život na ovim prostorima postane kvalitetniji i sadržajniji.

Županica Martina Furdek Hajdin zahvalila je Vladi Republike Hrvatske i premijeru Plenkoviću na potpori koju Karlovačka županija ima od državne vlasti i pomoć u projektima koje provodi. Ovo danas je vrijedan prilog i potvrda toga što će u konačnici rezultirati realizacijom vrlo vrijednih i zanačajnih projekata za naš kraj. U proteklom vremenu Karlovačka županija inzistira na suradnji sa svim svojim gradovima i općinama bez obzira na političkih predznak vladajućih. Na osnovu te suradnje nastao je projektni program “407 za 047”, nastalo je i ITU područje Karlovac, Duga Resa, Ozalj, dobili smo i odluku o intervencijskom planu za Grad Slunj i šest okolnih općina – Cetingrad, Krnjak, Saborsko, Plaški, Rakovica i Vojnić, dio smo Panonske Hrvatske i mnogo toga još. Želimo da Karlovačka županija postane demografski obnovljeno, zeleno, pametno, povezano, sigurno i solidarno područje, naglasila je županica Martina Furdek Hajdin.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime