Ogulin.eu Svjetski dan zdravlja; Kurelac i Vukelja: dom zdravlja i bolnica dobro funkcioniraju

Povodom Svjetskoga dana zdravlja koji se obilježava 7. travnja zamolili smo ravnateljicu Doma zdravlja Ogulin Zlatu Kurelac i ravnatelja Opće bolnice Ogulin Davora Vukelju za komentar ove, za zdravstvo izazovne godine, i trenutne situacije vezane za koronavirus na našemu području.  

Ovogodišnja tema Svjetski dan zdravlja vezana je za koronavirus. Ravnatelji zdravstvenih ustanova Kurelac i Vukelja pohvalili su rad svih zdravstvenih djelatnika zahvaljujući kojima je, uz provođenje mjera, zdravstveni sustav bio dostupan i učinkovit.  

-Zdravstveni radnici se nalaze u za njih iznimno teškim i izazovnim vremenima. Više od godinu dana borimo se s pandemijom COVID-a. Uz redovni posao koji liječnici i zdravstveni djelatnici obavljaju u svojim ordinacijama, veliki dio njih paralelno je preuzeo i nove obaveze vezane uz pandemiju. Ove smo godine započeli i s cijepljenjem koje se odvija u ordinacijama i dvorani te se nadamo da će se uskoro procijepiti što veći dio građana.

-Uspješno smo omogućili kvalitetno provođenje svih epidemioloških mjera u Domu zdravlja. Zdravstveni sustav je bio dostupan i učinkovit i za sve druge zdravstvene probleme građana na lokalnoj razini, kazala je ravnateljica Zlata Kurelac.

U Općoj bolnici Ogulin vodi se uspješna borba s COVID-om.

Usprkos pogoršanju epidemiološke situacije COVID odjeli bolnice dobro funkcioniraju. -Trenutna epidemiološka situacija u laganom je pogoršanju. Javljaju se novi podsojevi virusa i suočavamo se s trećim valom pandemije koji dodatno otežava situaciju. Unatoč svemu, uspješno provodimo borbu protiv COVID-a. Privremeno otvaramo nove COVID odjele koji strukturno i organizacijski dobro funkcioniraju bez obzira na trenutni manjak zdravstvenog osoblja zbog novonastale situacije, rekao nam je ravnatelj bolnice Davor Vukelja.

Zaključno, ravnatelji Zlata Kurelac i Davor Vukelja pohvalili su sve radnike u zdravstvu koji daju sve od sebe u ovim teškim uvjetima te zamoljavaju građane da odgovornošću i disciplinom također pripomognu u ovim izazovnim vremenima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime